Prof. Dr. Abdullah Demir

18 Kasım 2017 Cumartesi

Yeni Nesil Tedavi Yöntemleri

Yeni gelişen teknolojiler ile ortodontik tedavi seçenekleri hızla artmaktadır. Günümüzde estetik kaygıları olan hastalar için populer olan, diş tellerine alternatif olarak geliştirilen şeffaf plaklar ile ortodontik tedavi bunlardan bir tanesidir. Dişleriniz düzelirken estetik kaygılarınız ortadan kalkmakta ve sizin ortodontik tedavi gördüğünüzü kimse anlamamakta, aynı zamanda da konforlu bir tedavi süreci geçirmektesiniz.  Ortodonti uzmanına her ay gitmek zorunda olmamanız, metal kısım ve çıkıntı olmadığı için ağız içi yaralanmaların olmaması, konuşmanızı ve yeme içme alışkanlıklarınızı sınırlandırmaması veya yasakların olmaması, istediğiniz zaman takıp çıkarabilmeniz, fırçalama ve ağız bakımınızı rahatlıkla yapmanız gibi kontrolün tamamen sizde olması büyük konfor sağlamaktadır.

Ağız ölçünüz alındıktan sonra bu ölçüler bilgisayar ortamına 3 boyutlu aktarılmakta, uzmanlar tarafından tedavi planlaması yapılmakta ve her plak değişimi için diş hareketleri bilgisayar ortamında öngörülmektedir. Diş hareketlerine göre 15 günlük veya 1 aylık size özel plaklar 3 boyutlu yazıcılarda hazırlanarak size numaralandırılarak teslim edilmektedir. Tedavi öncesi bilgisayarda periyodik diş hareketlerinizi izleme ve tedavi sonunda elde edeceğiniz sonucu görmeniz mümkün olmaktadır.

Bu şeffaf plak ile ortodontik tedavinin de anomali tipinize göre tabiki sınırları ve kısıtlamaları olabilir. Son kararı, ortodonti uzmanı, sizi klinik olarak ve gerek gördüğü durumlarda radyografik olarak muayene ettikten sonra verecektir.


Şimdi Ara